Apple має намір домагатися повної судової заборони щодо NSO \ фото REUTERS

Корпорація Apple подала в суд на ізраїльську компанію NSO Group, звинувативши її в розробці програмного забезпечення (ПЗ) для стеження за користувачами айфонів.

Як говориться в прес-релізі корпорації, вона має намір домагатися повної судової заборони щодо NSO на використання будь-яких програмних продуктів, послуг або гаджетів Apple.

Як йдеться в повідомленні Apple, в позові проти NSO міститься нова інформація про те, як саме відбувалося зараження пристроїв за допомогою Pegasus. У компанії зазначили, що атаки були спрямовані на невелику кількість користувачів.

Відео дня

Читайте такожApple запустила нову функцію для iPhone: особисті дані в iCloud можна передати "у спадок"

"Пристрої Apple є найбезпечнішими на ринку, але приватні компанії, що розробляють шпигунські програми і спонсоровані державою, стають все небезпечнішими, - заявив старший віце-президент Apple Крейг Федерігі. - Хоча ці загрози зачіпають лише дуже невелике число наших користувачів, ми дуже серйозно ставимося до будь-яких атак і постійно працюємо над зміцненням безпеки і захисту конфіденційності в iOS", повідомляє Бі-бі-сі.

Нагадаємо, влітку цього року журналісти з'ясували, що спецслужби як мінімум 10 країн використовували для стеження за політиками, журналістами та активістами програмне забезпечення Pegasus, розроблене NSO Group.

Сама NSO Group заявила, що її ПЗ призначене для боротьби зі злочинцями і терористами і поставлялося тільки державам, що поважають права людини.

Вас також можуть зацікавити новини