Ілюстрація REUTERS

Верховна Рада України відхилила законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту та електроенергетики», метою якого є розвиток телекомунікаційних мереж.

Читайте такожРада прийняла закон про розкриття структури власності провайдерів цифрового телемовлення

Як передає кореспондент УНІАН, за повернення на доопрацювання відповідного законопроекту (№2042) до другого читання проголосували 224 народних депутата за необхідного мінімуму у 226 голосів.

Відео дня

Згідно з пояснювальною запискою, метою законопроекту є створення сприятливих умов операторам електронних комунікаційних послуг для розміщення технічних засобів електронних комунікацій і надання послуг споживачам - як фізичним, так і юридичним особам.

Очікувалося, що після прийняття законопроекту будуть усунуті прогалини в чинному законі, які дозволяють окремим власникам (господарям) інфраструктури об'єктів доступу ухилятися від його виконання. Також оператори отримають можливість прокладати електронні комунікаційні мережі з граничними розмірами плати за доступ, встановленими у Законі про доступ, а також здійснювати покриття мережами у віддалених регіонах країни.

Як повідомляв УНІАН, 12 листопада 2019 року Верховна Рада схвалила законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо доступу до інфраструктури об'єктів будівництва, транспорту, електроенергетики» з метою розвитку телекомунікаційних мереж.