Ілюстрація REUTERS

Міністерство цифрової трансформації розробляє єдину онлайн-платформу взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства "Взаємодія", метою якої є впровадження онлайн-інструментів взаємодії громадян та влади.

Читайте такожЛегалізація віртактивів: Мінцифри назвало один з пріоритетів Кабміну

Про це повідомила прес-служба міністерства на своєму веб-сайті.

Відео дня

"Мінцифри активно працює над впровадженням інструментів електронної участі. Серед них - єдина онлайн-платформа взаємодії органів виконавчої влади та інститутів громадянського суспільства. Коротко -" Взаємодія ", - сказано в повідомленні.

У відомстві підкреслили, що планують впровадити такі онлайн-інструменти: е-звернення, е-петиції, е-консультації, конкурси проектів громадських організацій та електронне голосування для обрання членів громадських рад при державних органах.

Також Мінцифри закликало громадськість приєднатися до обговорення технічних вимог до цієї онлайн-платформі.

Як повідомляв УНІАН, у травні Міністерство цифрової трансформації заявило про плани запуску платформи електронної участі громадян в прийнятті рішень Кабінетом міністрів.

Уряд визначив диджиталізацію країни як одне з основних завдань роботи, ключову роль відвівши порталу "Дія" як платформі взаємодії громадянина і державних органів влади.