Київстар збільшив 4G мережу в 7 областях

Наприкінці грудня 2021 року Київстар збільшив територію радіо покриття мережі в 7 областях України, включивши технологію 4G/LTE ще на 26 базових станціях. В результаті жителі 49 населених пунктів із загальною кількістю населення 25 тисяч людей, зможуть користуватися високошвидкісним мобільним інтернетом.

Це населені пункти Лопатинці, Петрані, Малишівка (Вінницької обл), Будище, Любисток, Шампанія (Черкаської), Червоний Кут, Торецьке, Новоандріївка (Донецької), Яблуневе, Тужилів, Дубове (Київської), затишне, Яковлівка, Ржавець (Харківської). На сьогодні мережа 4G Київстар діє на території 16 тисяч населених пунктів України.  

Як повідомив директор з регуляторного забезпечення Київстар Олександр Когут, "компанія завершує 2021 рік з високими показниками по охопленню України зв'язком 4G. Уже понад 90% наших співвітчизників можуть користуватися доступом до нових мобільних технологій і отримувати більше переваг від якісного зв'язку".

Відео дня

Телеком-оператор планує продовжувати будівництво нових мобільних мереж і зосередиться на покритті 4g-зв'язком автомобільних доріг. У 2021 році компанія прискорила будівництво базових станцій вздовж ключових автотрас Київ – Харків, Київ – Одеса, Київ – Львів, Решетилівка – Дніпро.  Щоб виконати цей проект, компанія інвестувала в будівництво 33 нових базових станцій і в переобладнання ще 50 базових станцій. На сьогодні проект покриття зв'язком 4g ключових автодоріг виконаний майже на 90%.

Як коментує Олександр Когут, "цифровізація України вимагає залучення величезних інвестицій. Саме з цією метою між Урядом України та мобільними операторами у 2019 році на інвестиційному форумі в місті Маріуполь було підписано меморандум, який передбачає встановлення прозорого та прогнозованого регулювання та обмеження фіскального навантаження на мобільних операторів. Зокрема, мораторій на підвищення ключового галузевого податку - рентної плати за використання радіочастотним ресурсом. Ми дуже сподіваємося, що в 2022 році відповідний законопроект буде внесений урядом і підтриманий парламентом".  

З 2018 року і по сьогодні Київстар інвестував в Україні понад 20 мільярдів гривень – у будівництво мереж LTE, купівлю ліцензій, поліпшення якості зв'язку. Завдяки цьому кількість абонентів, які користуються високошвидкісним мобільним інтернетом, збільшилася в 2021 році на 32% – до 12 мільйонів.

Довідка УНІАН. Київстар - найбільший український оператор телекомунікацій, якого обрали 26 млн абонентів мобільного зв'язку та понад 1 млн абонентів "Домашнього Інтернету". Компанія надає послуги на основі широкого спектру мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. на сьогодні 90% населення України живе в зоні мережі LTE Київстар. Компанія лідирує на ринку мобільного, фіксованого зв'язку, Інтернету і конвергентних послуг (зв'язок, інтернет, ТБ).

Київстар надає інноваційні рішення з використанням Big Data, IoT, Cloud solutions, мобільні Фінансові послуги та ін. Акціонери Київстар - міжнародна група VEON, головний офіс у Нідерландах. Акції групи знаходяться в обігу на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).

Київстар 24 роки працює в Україні, і визнаний як найдорожчий бренд України, найбільший платник податків на ринку зв'язку, Кращий роботодавець і соціально відповідальна компанія.