Ілюстрація REUTERS

Технологічні компанії Google і Apple представили технологію відстеження контактів за допомогою смартфонів, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це повідомила прес-служба Google в своєму офіційному блозі.

Читайте такожНазвана п'ятому ятірка найпопулярніших мобільних додатків в Україні

Відео дня

Згідно з повідомленням, в основі нової технології лежить принцип відстеження через бездротовий зв'язок Bluetooth. Зокрема, запропонований компаніями підхід дасть змогу фіксувати зближення смартфонів.

У Google наголосили, що використання цієї технології буде добровільним, а отримана інформація спрямовуватиметься в організації різних країн світу, які борються з поширенням коронавірусу.

Технологія доступна для установки в формі мобільного застосування для мобільних операційних систем Android від Google і iOS від Apple.

Як повідомляв УНІАН, у квітні представники Google і Apple заявили, що компанії спільно створюють технологію відстеження контактів за допомогою смартфонів, щоб запобігти поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Довідка УНІАН. Google - глобальна технологічна компанія в складі холдингу Alphabet, що інвестує в інтернет-пошук, хмарні обчислення і рекламні технології. Є однією з найбільших технологічних компаній світу.

Apple - американська технологічна компанія, що спеціалізується на виробництві смартфонів, комп'ютерів і різного роду електронних гаджетів. Є однією з найбільших технологічних компаній світу. За підсумками 2019 року капіталізація компанії становила близько 1 трлн дол.