false

Один з найбільших мобільних операторів України компанія "Київстар" планує до кінця цього року охопити 85% населення України високошвидкісним 4G-інтернетом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив генеральний директор компанії Олександр Комаров на прес-конференції в Києві.

"Київстар" прагне до кінця року покрити 85% населення. Щоб ви розуміли, 75% - це 6 тис. населених пунктів, а 85% - це вже 14 тисяч», - сказав він.

Відео дня

Також Комаров повідомив, що особливу увагу компанія приділяє розвитку 4G-зв'язку на частоті 900 МГц.

"Внесок дев'ятисотих (4G-Інтернет в діапазоні 900 МГц - УНІАН) серед 14 тисяч населених пунктів – 3200-3500. Досить істотний внесок", - сказав він.

Крім цього, гендиректор "Київстару" повідомив, що розвиток 5G в Україні в найближчому майбутньому малоймовірний.

"У моєму баченні 2021 року 5G в комерційній експлуатації немає... Якщо звести мою точку зору і те, що я чую від регуляції, то це кінець 2022 року – 2023 року. До цього ще дуже багато що має бути зроблено", - сказав Комаров.

Разом з тим, гендиректор компанії оптимістично налаштований щодо перспектив розвитку телеком-галузі у 2020 році.

"У моєму розумінні, індустрія зросте в річному вираженні більше ніж на 10%", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у вересні компанія "Київстар" запустила 4G-зв'язок у 432 населених пунктах 17 областей України, в яких проживає 326 тис. осіб.

Довідка УНІАН. Компанія "Київстар", заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу в інтернет. Акціонером "Київстару" є холдинг з російським корінням VEON (до 2017 року VimpelCom). Компанія VEON працює на ринках СНД, Європи, Азії, Африки, а її акції знаходяться у вільному обігу на біржі NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).