Українська телеком-галузь недоотримає 3 млрд грн доходу через коронавірус / фото Київстар

Українська телекомунікаційна галузь недоотримає близько 3 мільярди гривень доходу у зв'язку з негативним впливом пандемії коронавірусу, повідомив генеральний директор компанії Олександр Комаров на прес-конференції в Києві.

При цьому, за словами голови компанії, основний удар коронакризи припав на роумінг.

"Індустрія втратить близько 3 мільярди гривень недоотриманого доходу. Основний удар-роумінг. Більш того, удар сильний, оскільки роумінг дає валютну виручку", - сказав він.

Відео дня

Зокрема, за словами Комарова, у другому кварталі цього року, в якому вплив коронакризи був найбільш явним, абонентська база "Київстару" скоротилася на 600 тисяч абонентів, річний трафік у роумінгу - на 63%.

Гендиректор компанії підкреслив, що ситуація з абонентською базою вже почала налагоджуватися.

"Зараз база відновлюється. Ми виходимо на докарантинний рівень за підсумками третього кварталу", - сказав він.

Також Комаров зазначив, що пандемія сприяла зростанню голосового трафіку. Зокрема, у другому кварталі середня кількість часу на абонента зросла на 38 хвилин.

Крім цього, гендиректор "Київстару" зазначив, що пандемія коронавірусу не вплинула на плани компанії та інвестиції у 2021 році будуть лише збільшені.

Як повідомляв УНІАН

  • Один з найбільших мобільних операторів України "Київстар" у першому півріччі 2020 року у порівнянні з першим півріччям 2019 року збільшив загальний дохід на 11,3% - до 11,96 мільярда гривень з 10,75 мільярда гривень.
  • Зокрема, у другому кварталі загальний дохід "Київстару" становив 6 мільярдів гривень, що на 6,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Довідка УНІАН

  • Компанія "Київстар", заснована в 1994 році, надає послуги мобільного, фіксованого зв'язку та широкосмугового доступу в інтернет. Акціонером "Київстару" є холдинг з російським корінням VEON (до 2017 року VimpelCom).
  • Компанія VEON працює на ринках СНД, Європи, Азії, Африки, а її акції знаходяться у вільному обігу на біржі NASDAQ (Нью-Йорк) і Euronext (Амстердам).