У відомстві планують збудувати у 2019 році 500 кільцевих розв’язок / фото ukravtodor.gov.ua

Виконуючий обов’язки голови Державного агентства автомобільних доріг Славомір Новак повідомив, що у 2019 році в Україні з’явиться 500 кільцевих розв’язок, 500 острівців безпеки та тисяча освітлених пішоходних переходів.

Читайте такожВ Україні за місяць розмитнили близько 11 тисяч "євроблях"

Про це він заявив в ефірі "Прямого" під час звіту Міністерства інфраструктури України.

Відео дня

"Україна є зараз, на мою думку, єдиною державою – я хотів сказати, що в Євросоюзі, але ще не так – в Європі, яка має незалежне забезпечення фінансування для покращення безпеки дорожнього руху. 5% від надходжень з акцизів до дорожнього фонду ми записуємо на фонд безпеки. І завдяки цим коштам з наступного року починаємо будівництво 500 кільцевих розв’язок, 500 острівців безпеки. Це на в’їздах в населені пункти для обмеження швидкості. І побудова 1000 біло-червоних з освітленням сучасних пішохідних переходів", - сказав він.

"Це суттєво буде змінювати безпеку дорожнього руху. Тому що, на жаль, Україна є лідером в цьому "чорному" рейтингу смертей на дорогах. І з цим потрібно жорстко боротися. Будемо будувати також інтелектуальну транспортну систему, щоб автоматично штрафувати за швидкість. Але й, в тому числі, будувати та ремонтувати нові дороги, боротися з перевантаженими фурами і всіма іншими речами, які будемо реалізувати з вами", - додав Новак.