«Укрзалізниця» отримала всю першу партію з 30 локомотивів / фото facebook/Kravtsov.Evg

Акціонерна компанія «Укрзалізниця» у рамках першого етапу рамкової угоди, підписаної в лютому 2018 року з американською компанією General Electric, отримала останні п'ять локомотивів General Electric, які, як і попередні, відправляться на Крюківський вагонобудівний завод для остаточного укомплектування.

Читайте такожВ УЗ заявили про нестачу грошей на закупівлю американських локомотивів

Про це повідомив на своїй сторінці в мережі Facebook голова правління «Укрзалізниці» Євген Кравцов.

Відео дня

Таким чином, за його словами, компанія отримала всю першу партію американських локомотивів згідно з підписаним контрактом.

«Укрзалізниця» отримала всі 30 законтрактованих локомотивів GE. 

Останні 5 зустрічали у Чорноморську у п’ятницю. Далі - маршрут вже відпрацьований. Спочатку - на Крюківський вагонобудівний завод. Там на доукомплектуванні перебувають ще 10 американських локомотивів», - написав Кравцов.

За його словами, раніше задіяні в перевезеннях американські локомотиви показують себе вкрай ефективно.

« Як приклад - на 30% економимо пальне на ділянці Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха. До того ж, машини старого парку за добу проходять у середньому 360 км, а тепловози GE – 540 км. І ще важлива цифра: 15 нових локомотивів сьогодні забезпечують чверть теплотяги по трьох регіональних філіях, де вони працюють: Придніпровській, Донецькій та Одеській (залізницях - УНІАН)», - зазначив голова «Укрзалізниці».

Як повідомляв УНІАН, у лютому 2018 року «Укрзалізниця» підписала з американською компанією General Electric рамкову угоду про поставки "Укрзалізниці" до 225 локомотивів з локалізацією виробництва в Україні до 40% на суму 1 млрд дол.

У рамках реалізації першого етапу угоди укладено договір купівлі-продажу між General Electric і "Укрексімбанком" на поставку наприкінці 2018 року і на початку 2019 року 30 вантажних дизельних локомотивів GE TE33AC з рівнем локалізації виробництва в Україні 10%.

8 листопада «Укрзалізниця» випробувала перший тепловоз General Electric у складі вантажного потягу на ділянці Кременчук-Ромодан.

Ціна купівлі 30 локомотивів General Electric акціонерної держкомпанією «Укрзалізниця» становить 4,68 млн дол. за одиницю.