Ілюстрація \ REUTERS

Управління цивільної авіації Китаю ввело тимчасову заборону на використання літаків Boeing 737-8 Max на всіх внутрішніх авіалініях.

Читайте такожBoeing скасував презентацію нового літака через авіакатастрофу в Ефіопії

Рішення було ухвалене «з метою забезпечення безпеки авіаперельотів Китаю» і пов'язане з катастрофою 10 березня аналогічного лайнера в Ефіопії, передає kommersant. Польоти цих авіалайнерів будуть припинені з сьогоднішнього дня.

Відео дня

Китайська влада нагадала, що це друга катастрофа з літаками цієї серії: в минулому році через 13 хвилин після зльоту розбився літак авіакомпанії LionAir. Всі 189 осіб, які знаходилися на борту, загинули. «З урахуванням того, що обидва літаки були порівняно новими Boeing 737-8, а також те, що обидві катастрофи сталися на стадії зльоту, простежується певна схожість двох катастроф», - йдеться в заяві Управління цивільної авіації Китаю.

Крім цього, авіакомпанія Ethiopian Airlines тимчасово зупинила експлуатацію Boeing 737 MAX 8 після того, як один з таких літаків зазнав аварії в Африці. Польоти припинені з 10 березня 2019 року до подальшого повідомлення, повідомляється в Twitter перевізника.

«Хоча ми не знаємо причини катастрофи, нам довелося прийняти рішення призупинити польоти конкретних літаків в якості додаткової міри безпеки», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, літак авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився в Африці 10 березня. На його борту було 149 пасажирів і 8 членів екіпажу, всі загинули.

Це другий літак моделі Boeing 737 MAX 8, який зазнав аварії за останні чотири місяці. 29 жовтня у катастрофі неподалік від узбережжя острова Ява загинули 189 осіб. За попередньою версією, катастрофа могла статися через неправильну установку показника швидкості.