Ілюстрація REUTERS

Концерн Fiat Chrysler відмовився від ідеї об'єднання з Renault. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву компанії. У FCA це рішення пояснили нинішньою політичною ситуацією у Франції, за якої не існує реальних умов для такого злиття. У зриві угоди концерн звинуватив французів.

Читайте такожRenault презентував серійний електричний кросовер (фото)

Раніше стало відомо, що рада директорів Renault після багатогодинного засідання не змогла прийняти остаточного рішення щодо об'єднання з Fiat Chrysler. У свою чергу, представники французької держави попросили відкласти голосування до наступного засідання ради, повідомляє Autonews.

Відео дня

Зокрема, міністр економіки і фінансів Франції Брюно Ле Мер заявив, що немає необхідності приймати поспішні рішення з даного питання, оскільки «мова йде про створення світового лідера в галузі автомобілебудування». Однак ця затримка не влаштувала FCA.

Наприкінці травня стало відомо, що Renault погодився провести переговори з концерном Fiat Chrysler Automobiles (FCA) щодо злиття двох компаній з рівним складом пайовиків — 50:50. В італо-американській компанії заявили, що робоче співробітництво, яке в перспективі може обернутися повним злиттям, здатне зміцнити позиції автовиробників на ключових ринках і дозволить істотно заощадити на розробці нових продуктів. Очікувалося, що на початковому етапі співробітництва в нове об'єднання не увійдуть нинішні партнери Renault в особі японських Nissan і Mitsubishi, а також російського АвтоВАЗу.