Модернізована Astra буде доступна з новими бензиновим і дизельними моторами / фото Opel

Компанія Opel представила оновлений хетчбек і універсал Astra. Модель не отримала значних зовнішніх змін, однак її технічна частина зазнала суттєвої модернізації.

Читайте такожНовий Opel Corsa ставши електрокаром

Зміни у зовнішньому вигляді зводяться до злегка зміненого переднього бампера та алюмінієвих колісних дисків нового дизайну. При цьому в компанії відзначили, що автомобілі пройшли серію випробувань в аеродинамічній трубі, а також отримали активні заслінки в радіаторних гратах, що дозволило підвищити економію пального. У хетчбека коефіцієнт лобового опору становив 0,26, тоді як в універсала він дорівнює 0,25. Представники Opel стверджують, що це найкращий показник у класі, пише Autonews.

Відео дня

Модернізована Astra буде доступна з новими бензиновим і дизельними моторами альянсу PSA. Йдеться про 1,2-літрові трициліндрові наддувні агрегати потужністю 110 к. с. (195 Н·м крутного моменту), 130 к. с. (225 Н·м) і 145 к. с. (225 Н·м).

Дизельна лінійка представлена 1,5-літровим чотирициліндровим мотором, доступним у двох стадіях форсування: 103 к. с. (260 Н·м) і 122 к. с. (300 Н·м). Базовий двигун працює тільки в парі зі шестиступінчастою механічною коробкою, однак інші можуть також поєднуватись з дев'ятиступінчастим «автоматом».

Опціонально Opel Astra тепер оснащується нової фронтальною камерою, яка розпізнає інші автомобілі, пішоходів та дорожні знаки. Крім того, доступна безпровідна зарядна станція для смартфонів, повністю цифрова приладова панель, а також вдосконалений мультимедійний комплекс з восьмидюймовим тачскріном.