Ілюстрація REUTERS

Україна, Білорусь і Литва запустили новий контейнерний поїзд Containerships train, повідомив глава "Укрзалізниці" Євген Кравцов на своїй сторінці в Facebook.

Читайте також"Укрзалізниця" хоче запустити контейнерний поїзд з Києва до Лейпцига

"Containerships Train повідомленням Литва - Білорусь - Україна - наш 22 контейнерний поїзд. Конкурентна швидкість доставки незалежно від погодних умов, регулярність рейсів і зрозумілий графік. Додайте до цього зменшення логістичних витрат в середньому на 25%. Безперечні вигоди", - написав він.

Відео дня

Кравцов повідомив, що новий потяг буде курсувати два рази в тиждень з литовського порту Драугісте до українського міста Бровари.

"Сьогодні в першому складі відправили 65 контейнерів - непоганий показник. В дорозі 50 годин. Раніше вантажі в цьому напрямку йшли автотранспортом, ми його переорієнтували на залізницю. ЄС робить акцент на скорочення частки автомобільних перевезень на користь більш екологічних - залізниць і водного транспорту", - зазначив він.

За словами Кравцова, Драугісте знаходиться поруч з портом Клайпеда і тому з осені планується запустити ще один маршрут вже до Одеського морського порту.

"Враховуючи переорієнтацію вітчизняного експорту до країн ЄС та збільшення вантажів, адресованих на морські порти, саме контейнерні перевезення знадобляться", - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, 28 травня керівники залізниць України, Білорусі та Литви та ТОВ "Containerships" (Україна), компаній Intermodal Container Service і LG CARGO (Литва) підписали угоду щодо реалізації нового проекту - організації перевезень контейнерів у складі контейнерного поїзда Containerships train.