Новинку створять спільно з фірмою Rimac з Хорватії / фото motor1.com

Компанія Bugatti планує розробити кросовер з електричною силовою установкою.

Читайте такожBentley, Bugatti та Lamborghini: Volkswagen може позбутися одразу декількох дочірніх брендів

Про це повідомляє Autonews з посиланням на Automobile Magazine.

Відео дня

За даними видання, новинку створять спільно з фірмою Rimac з Хорватії. Також у проекті візьме участь німецька інжинірингова компанія Edag.

Очікується, що потужність кросовера становитиме близько 1900 кінських сил. За неофіційними даними, вартість машини досягне 850 000 доларів. У планах компанії продавати по 600 екологічно чистих кросоверів на рік.

Раніше повідомлялося про плани Bugatti розробити електричний седан. Прем'єра автомобіля може відбутися в 2023 році. Електромобіль Bugatti буде розроблений із застосуванням легких сплавів і вуглепластика. Він буде довшим, ніж Porsche Taycan, але матиме класичний трьохоб'ємний кузов. Три електродвигуни будуть розвивати потужність близько 870 к. с. — майже на 300 к. с. більше, ніж у електрокара Porsche.

В березні на автосалоні в Женеві Bugatti представила найдорожчий автомобіль у світі — Bugatti La Voiture Noire вартістю 11 млн євро. Особливий гіперкар випущений в рамках святкування 110-річного ювілею французької марки, заснованої Етторе Бугатті в 1909 році. При цьому сам автомобіль присвятили знаковій моделі Bugatti Type 57 SC Atlantic 1936 року випуску.