Кравцов зазначив, що ці активи треба продати, а гроші направити в основний вид діяльності / УНІАН

"Укрзалізниці" необхідно продати непрофільні активи на максимально вигідних умовах, а отримані кошти використати на основну діяльність.

Читайте такожУЗ планує до початку 2021 року передати в концесію перші залізничні вокзали

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на заяву голови правління УЗ Євгена Кравцова.

Відео дня

"У нас є лікарні, цеху по виробництву металопластикових вікон та інші речі, від яких треба позбутися. Продати на максимально вигідних для компанії умовах і направити ці кошти на основний вид діяльності", - сказав Кравцов.

За його словами, в компанії готують список непрофільних активів, який будуть відпрацьовувати з Міністерством інфраструктури. Потім перелік цих об'єктів повинен підтримати Кабмін. "У мене є абсолютна впевненість, що така підтримка буде. Зараз це один з пріоритетних питань", - підкреслив Кравцов.

При цьому він зазначив, що є непрофільні активи, в яких компанія зацікавлена. До них відноситься нещодавно відкритий зерновий термінал поблизу Одеси. Кравцов розповів, що це спеціалізований елеватор зі стафіровки зерна в контейнери. "Це дуже затребувана послуга для високоцінних сортів зерна, яке відправляють не традиційним навалювальним способом, а в контейнерах", - підкреслив Кравцов.