Голова Мінторгу США Уілбур Росс / REUTERS

Президент США Дональд Трамп і його команда, можливо, не вводитимуть мита на європейські автомобілі - в разі успіху на переговорах з ЄС.

Читайте такожСША знімають обмеження на безмитне ввезення 155 українських товарів: деталі від Мінекономіки

Про це повідомляє РБК з посиланням на інтерв'ю глави американського Мінпромторгу Уілбур Росса для Bloomberg.

Відео дня

"Наша надія полягає в тому, що переговори, які ми ведемо з окремими компаніями щодо їх інвестиційних планів, принесуть свої плоди, і статтю 232 буде необов'язково вводити в силу цілком, а може бути не доведеться й частково", - сказав міністр.

Він додав, що у США були "дуже хороші розмови" з європейськими, японськими та корейськими "друзями". Bloomberg зазначає, що в жовтні американці уклали з Японією угоду, яка дозволила уникнути введення мит на імпорт автомобілів.

Росс каже про розслідування, яке США почали у 2018 році відповідно до статті 232 американського закону про розширення торгівлі від 1962 року. Він припускає, що виконавча влада може вивчити, як імпорт будь-якої продукції впливає на національну безпеку США, та вжити заходів у разі необхідності.

У травні 2019 року Білий дім погодився перенести збільшення мита до 25% на європейські автомобілі на півроку. У випадку, якщо вони будуть введені, Євросоюз обіцяв ввести відповідні тарифи на американські товари на загальну суму в 35 мільярдів євро (39,1 мільярда доларів).