Ілюстрація REUTERS

Вартість акцій компанії Uber Technologies, в першу чергу відомою однойменним онлайн-сервісом замовлення таксі, в ході торгів на Нью-Йоркській фондовій біржі 6 листопада знизилася на 8,7%, до мінімального рівня в $25,58 за один цінний папір.

Читайте такожUber купити близькосхідного конкурента за $3,1 мільярда

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"На даний момент курс трохи відіграв втрати - на закритті торгів 7 листопада 11:00 за київським часом вартість акцій досягла значення $26,94", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Bloomberg пов'язує різке падіння акцій із закінченням терміну дії заборони на продаж акцій Uber, яка набрала чинності 10 травня 2019 року в перший день IPO, який пройшов не дуже вдало. Перед відкриттям торгів 6 листопада з акціями Uber було проведено чималу кількість операцій: Goldman Sachs (один з найбільших у світі інвестиційних банків), у якого на червень 2019 року було 4,1% акцій Uber, продав близько 2 мільйонів акцій неназваному покупцеві за ціною $26,90 за акцію, що на 4% нижче ціни закриття 5 листопада.

До того ж, зараз Uber перебуває далеко не в найкращому фінансовому стані. За підсумками третього кварталу 2019 року виручка Uber зросла на 30%, до $3,8 мільярда, а збитки зросли до $1,2 мільярда. І раніше 2021 року вихід на позитивний результат не планується. До речі, напередодні SoftBank Group відзвітував про перший за 14 років збитковий квартал, яким японський телекомунікаційний гігант, головним чином, завдячує невдалим інвестиціям в Uber та мережу коворкінгу WeWork.

Uber вийшла на Нью-Йоркську фондову біржу 10 травня 2019 року, а торги почалися з ціни $42 за акцію (на $3 нижче заявленої ціни розміщення). У наступні місяці вартість акцій Uber впала на 40%.

фото NYSE