Офіційна прем'єра машини відбудеться навесні наступного року / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen опублікувала перший тизерний відеоролик, на якому показано новий компактний кросовер бренду. Автомобіль отримає назву Nivus і опиниться на початку лінійки SUV німецької марки. Офіційна прем'єра машини відбудеться навесні наступного року.

Читайте такожVolkswagen представивши свій новий електромобіль (фото)

Раніше передбачалося, що машина буде розроблена виключно для Бразилії, однак зараз стало відомо, що новинка з'явиться у продажу і в інших країнах, пише Autonews.

В основу SUV ляже модульна платформа MQB-А0, на якій базується хетчбек Polo нового покоління. Довжина автомобіля не перевищить чотирьох метрів за колісної бази 2560 міліметрів.

Як очікується, в лінійку двигунів увійде бензиновий турбомотор робочим об'ємом 1 літр і потужністю 115 к. с., а також 1,6-літровий атмосферний агрегат, який видає 120 кінських сил. Мотори зможуть працювати в парі з п'ятиступінчастою «механікою» або з шестидіапазонним «автоматом».

Також Volkswagen веде роботи над своїм кросовером з електричною силовою установкою під назвою ID.4. Європейські продажі цієї машини, швидше за все, почнуться в 2021 році. Автомобіль побудують на платформі MEB, яка розроблена виключно для машин з електродвигунами. За неофіційними даними, кросовер зможе використовувати різний тип силових установок. Крім версій з одним електродвигуном, автомобіль буде пропонуватися в повнопривідних модифікаціях з двома силовими агрегатами, встановленими на кожній осі.