Автомобіль побудують на платформі MEB / фото Volkswagen

Компанія Volkswagen опублікувала перші тизерні зображення кросовера з електричною силовою установкою під назвою ID.4. Поки на знімках новинка прихована під камуфляжем. Проте вже зараз можна сказати, що вона отримає риси концепту Crozz.

Читайте такожVolkswagen почав випуск власних батарей для електрокарів (фото)

Європейські продажі першого серійного електричного кросовера Volkswagen, швидше за все, почнуться в 2021 році, пише Autonews.

Відео дня

Автомобіль побудують на платформі MEB, яка розроблена виключно для машин з електродвигунами. За неофіційними даними, кросовер зможе використовувати різний тип силових установок. Крім версій з одним електродвигуном, автомобіль буде пропонуватися в повнопривідних модифікаціях з двома силовими агрегатами, встановленими на кожній осі.

Що стосується прототипу під назвою Crozz, то він отримав два електричних агрегати. Перший, розташований на передній осі, розвиває 102 кінських сили. Другий, що приводить у рух задні колеса, видає 203 сили. Таким чином, сумарна віддача агрегатів становить 305 кінських сил. Кросовер здатний прискорюватися з місця до 100 км/год за 6 с, а його максимальна швидкість становить 180 км на годину.

фото Volkswagen

На автосалоні у Франкфурті головною прем'єрою Volkswagen став екологічно чистий хетчбек під назвою ID.3. Світові продажі автомобіля почнуться на початку наступного року. На даний момент будь-який бажаючий може залишити попереднє замовлення на новинку, заплативши 1000 євро. ID.3 став також першою моделлю Volkswagen, яка отримала новий логотип бренду. Емблема стала плоскою, на зразок емблем на старих Beetle. Всього до 2025 року німці планують запустити в серію понад 20 автомобілів з електричними силовими установками.