REUTERS

Кабмін 5 лютого підпише документи про співпрацю з німецьким залізничним оператором Deutsche Bahn.

Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в інтерв’ю Радіо НВ.

Читайте такожHyundai призупинила заводи у Південній Кореї через коронавірус

Відео дня

За його словами, 5 лютого до Києва прибуде німецька делегація, з якою уряд планує підписати меморандум про співпрацю: «І, власне, ми будемо це в кілька етапів робити, ніхто не квапиться, щоб приймати наосліп рішення», – уточнив міністр.

Криклій поки не розповів деталі меморандуму. Він стверджує, що для цього повинні бути узгоджені показники, предмет інвестицій, їхні етапи тощо.

Як повідомляв УНІАН, 22 січня Мінінфраструктури України підписало з найбільшим залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn меморандум про взаєморозуміння Гончарук запевнив, що співпраця не передбачає втрату контролю держави над «Укрзалізницею», оскільки німецькі фахівці працюватимуть над реформуванням управлінських механізмів підприємства.

23 січня Гончарук заявив, що уряд хоче віддати "Укрзалізницю" компанії Deutsche Bahn в управління на 10 років. 

Довідка УНІАН. Deutsche Bahn AG - один з найбільших залізничних операторів Європи. Щороку перевозить близько 4,6-4,8 млрд пасажирів і 270-290 млн тонн вантажів. До структури холдингу входять більш як 300 різних підрозділів і окремих підприємств. Компанія проводить активну політику з розширення свого бізнесу в Європі, постійно інвестує в купівлю нових компаній і розширення діяльності.

Виручка Deutsche Bahn в 2018 році - 44 млрд євро, EBITDA - 4,7 млрд євро, прибуток 542 млн євро. "Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації.