Нова Skoda Octavia RS дебютує на Женевському автосалоні / фото Skoda

Компанія Skoda опублікувала дизайн-скетчі «зарядженого» ліфтбека і універсала Octavia четвертого покоління. Публічна прем'єра автомобілів відбудеться на початку березня в рамках Женевського автосалону.

Читайте такожSkoda презентовава новий маленький кросовер (фото)

Судячи із зображень, Skoda Octavia RS зовні буде відрізнятися від «молодших» модифікацій моделі іншим переднім бампером з масивними повітрозабірниками, видозміненою нижньою секцією радіаторної решітки, дизайном легкосплавних колісних дисків і спойлером на кришці багажного відділення і двома випускними патрубками трапецієподібної форми, пише Autonews.

Відео дня

Раніше в компанії підтвердили, що Skoda Octavia RS вперше буде доступна з гібридною силовою установкою з можливістю підзарядки батарей від побутової електромережі. За попередніми даними, до її складу увійде 1,4-літрова «турбочетвірка», електромотор, комплект акумуляторів і роботизована коробка передач з двома зчепленнями.

В сумі агрегати будуть видавати 245 к. с. і 400 Нм крутного моменту. Автомобіль зможе прискорюватися з місця до 100 км/год приблизно за сім секунд. Запас ходу виключно на електротязі становитиме близько 50 кілометрів.

фото Skoda
фото Skoda

Передбачається, що у нової Skoda Octavia RS, як і раніше, будуть модифікації з традиційними бензиновими і дизельними силовими агрегатами. Найшвидшою буде легша версія з мотором TSI потужністю близько 250 к. с., яка зможе набирати «сотню» швидше за 6,5 секунди.