Нині аеропорт Дніпропетровщини веде перемовини / фото dnk.aero

Щонайменше дві нові міжнародні авіакомпанії виявили бажання почати польоти з міжнародного аеропорту Дніпра. Наразі в аеропорті тривають роботи з реконструкції злітно-посадкової смуги.

Про це повідомляють у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Читайте такожОголошено переможця тендеру на проект ЗПС для аеропорту в Дніпрі

Відео дня

«Нині аеропорт Дніпропетровщини веде перемовини — до роботи залучать щонайменше дві нові міжнародні авіакомпанії. За стіл переговорів сіли і з перевізниками, які вже літають звідси — аби ті запровадили нові напрямки», — йдеться у повідомленні.

Очікується, що у 2020 році пасажиропотік аеропорту має зрости вперше за останні 5 років.

В Дніпропетровській ОДА додають, що влітку 2020 року очікується завершення будівництва нового терміналу та VIP-терміналу, які зможуть додатково обслуговувати 3 мільйони пасажирів на рік.

Наразі з аеропортом Дніпра працюють «МАУ», «Роза вітрів», «Австрійські авіалінії» та авіакомпанія Ellinair. Які саме нові авіакомпанії зацікавилися виходом на аеропорт Дніпра в ОДА наразі не повідомляють.

Напередодні Міністерство інфраструктури з третьої спроби обрало переможця тендеру на розробку проєкту реконструкції злітно-посадкової смуги аеропорту Дніпра. Ним стала компанія «Інститут Укрдорпроект».

Зазначимо, що у 2018 році депутати попереднього скликання, а також президент Порошенко обіцяли побудувати новий аеропорт неподалік Дніпра. На ці цілі виділили 200 мільйонів гривень. Виділення цих коштів було однією з умов, які Порошенко виставив Раді для того, щоб підписати закон про бюджет на 2019 рік.

Але вже 19 червня 2019 року від ідеї будівництва нового аеропорту відмовилися та ухвалили рішення направити ці кошти на реконструкцію старого аеропорту Дніпра.

10 жовтня 2019 року під час прес-марафону президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що у бюджеті на 2020 рік буде передбачене фінансування ремонту аеропорту Дніпра.