СБУ провела обшуки в порту / фото uspa.gov.ua

Служба безпеки України (СБУ) спільно з підрозділами Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора провела обшуки в приміщеннях Миколаївської філії державного підприємства "Адміністрація морських портів України" в рамках розпочатого кримінального провадження за фактом підозри посадових осіб філії у фінансових махінаціях під час будівництва причалу в порту.

Читайте такожНачальника Бердянського порту затримано

Як повідомили в прес-службі СБУ, зокрема, посадові особи філії підозрюються в тому, що в рамках контракту про державне інвестування в будівництво причалу вони взяли і оплатили роботи, які фактично не виконувалися.

Відео дня

"За даними слідства, значну частину з отриманих коштів вони могли перевести в готівку та привласнити через підконтрольні компанії з ознаками фіктивності. Зазначені дії учасників протиправної діяльності, ймовірно, стали одним з факторів, які спричинили зрив реалізації затвердженого урядом державного інфраструктурного проекту і планів стратегічного розвитку Миколаївського морського порту вартістю 379 млн гривень", - сказано в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що завдяки вжитим міліцією заходам керівництво Адміністрації морських портів України прийняло рішення про розірвання контракту для недопущення нанесення збитків державі в особливо великих розмірах, і в даний час тривають слідчі дії.

Довідка УНІАН. Миколаївський морський торговельний порт займається перевалкою зерна, калійних добрив, вугілля, бокситів, руди, лісу, будматеріалів, металу, вантажів у мішках, тарно-штучних вантажів. Територія порту становить 94 га, акваторія – 225 га.