Кличко доручив комунальним службам додатково обстежити столичні мости / фото УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко доручив комунальним службам додатково обстежити мости і шляхопроводи у місті та демонтувати фрагменти облицювання, що становлять потенційну небезпеку для учасників дорожнього руху.

Таке доручення мер надав під час наради сьогодні, на яку зібрав керівників дорожніх служб та Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, повідомляє прес-служба міського голови.

«Ми повинні запобігти таким ситуаціям, яка сталася в п‘ятницю ввечері на Дегтярівському шляхопроводі, де відбулося обсипання фрагментів захисного шару бетону. І це щастя, що не постраждали люди, - підкреслив Кличко. - Необхідно додатково перевірити всі шляхові споруди і демонтувати фрагменти облицювання, що несуть потенційну небезпеку для учасників дорожнього руху».

Відео дня

Читайте такожУ Києві від мосту відвалилися шматки бетону на авто, яке проїжджало під ним (фото)

При цьому він додав, що необхідно активізувати роботи на мостах і шляхопроводах, які планують відремонтувати.

Як зазначили фахівці КК «Київавтодор», на Дегтярівському шляхопроводі тривають першочергові протиаварійні роботи. Це один з найстаріших шляхопроводів столиці, побудований ще в 1963 році. З того часу його жодного разу капітально не ремонтували. На шляхопроводі запланований капремонт, фахівці вже завершують проектувальні роботи. Після експертизи проекту дорожники розпочнуть повне оновлення Дегтярівського шляхопроводу. Фахівці дорожніх служб столиці протягом минулого року здійснили обстеження шляхових споруд у столиці.

«Усього в Києві 171 конструкція мостів і шляхопроводів. 75 з них - в передаварійному стані, бо їх не ремонтували по кілька десятиліть. Як, власне, і чимало доріг в місті І сьогодні ми цю ситуацію виправляємо. Обсяги робіт великі, я розумію. Але ми повинні прискорити необхідні роботи на тих об‘єктах, що визначили для термінового оновлення», - сказав Кличко.

У прес-службі мера нагадали, що протягом останніх кількох років у Києві капітально відремонтували шляхопроводи, які не оновлювали з моменту відкриття. Зокрема, мосту на перетині вулиць Олени Теліги і Кирилівської (побудованого у 1963 році), на перетині бульвару Гавела і проспекту Гузара (1977), на вул. Алматинській (1959), міст Метро через Русанівську протоку (1964).