Ілюстрація REUTERS

Міністерство внутрішніх справ впровадило електронний обмін інформацією між своїми сервісними центрами та автошколами, який передбачає скасування процедури отримання в сервісних центрах паперових бланків про завершення навчання в автошколі, повідомила прес-служба головного сервісного центру МВС України.

Читайте такожУкрпошта почала видавати посилки за посвідченням водія у "Дії"

Також сервісні центри МВС визнаватимуть документи про професійно-технічну освіту державного зразка такими, що підтверджують проходження підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів.

Відео дня

Крім цього, передбачено можливість відкриття нижчих водійських категорій на підставі свідоцтва, внесеного автошколою в електронній формі до Єдиного державного реєстру МВС, сказано в повідомленні.

Зміни також передбачають допуск випускників, які завершили навчання за професією водія в закладах професійно-технічної освіти та отримали диплом, до здачі іспитів у сервісних центрах МВС.

За оцінками відомства, нововведення дозволять оптимізувати роботу з автошколами.

Як повідомляв УНІАН, понад 1,7 млн українців встановили на свої мобільні телефони додаток «Дія» із моменту його запуску урядом 6 лютого. Найбільше запитів користувачі програми відправили на отримання електронних водійських прав - понад 1,4 млн, із яких понад 757 тис. (53%) вже задоволені.