Низка країн обмежила судноплавство на Дунаї / фото УНІАН

Дунайська комісія поінформувала Міністерство інфраструктури України про обмеження у сфері судноплавства, пов'язані з протидією поширенню коронавірусу CОVID-19. Зокрема, про те, що Угорщина, Сербія та Австрія обмежили проходження суден на річці Дунай в рамках боротьби із захворюванням.

Читайте такожВ одному з міст Донеччини призупинили роботу маршруток через масові санітарні порушення

Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури України з посиланням на лист Дунайської комісії, отриманий міністерством через посольство в Угорщині.

Відео дня

Відповідно до цього листа, зокрема, на території Угорщини на водному шляху річки Дунай і його судноплавних притоках у портах і на причалах забороняється причалювати, швартуватися і ставати на якірну стоянку з 24:00 14 березня до подальших вказівок пасажирським суднам з каютами і вантажним судам, які не мають наміру здійснювати завантаження/розвантаження або перевантаження вантажу.

При цьому вантажним суднам дозволяється здійснювати плавання в транзитному режимі і використовувати якірні стоянки тільки у разі дотримання режиму роботи екіпажу суден, при цьому висадку на берег екіпажу також заборонено.

У свою чергу, Сербія тимчасово заборонила в'їзд особам, які прибувають з країн або районів з високим ступенем поширення коронавірусу, а також з країн, в яких почалася епідемія, серед яких, зокрема, Італія та Іран, інакше їх в'їзд і свобода будуть тимчасово обмежені.

Також повідомляється, що на території Сербії будуть тимчасово закриті такі прикордонні переходи на Дунаї: Апатин, Нови-Сад, Белград, Голубац, Доньї-Мілановац, Текійя, Кладово і Каніжа, тоді як на прикордонних переходах Бездан, Велико-Градіште і Прахово капітанами портів і прикордонною службою виконуватиметься контроль членів екіпажу і пасажирів, які прибули з країн з високим ступенем поширення коронавірусу.

Зазначається, що ці заходи не застосовуються до учасників перевезень вантажів і до осіб, які отримали від Міністерства охорони здоров'я дозвіл на в'їзд до Сербії.

Крім того, на австрійській ділянці Дунаю між 2223,1 і 1872,7 річковими кілометрами для суден у всіх напрямках частково призупинено судноплавство з 16 до 22 березня.

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу.

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня до 3 квітня, а також з 18 березня запровадив заборону на залізничні, авіа- та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів.