Правоохоронці встановлюють осіб, які розмістили в Інтернеті таке оголошення / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що правоохоронні органи працюють над виявленням осіб, які розмістили в Інтернеті оголошення про продаж спецквитків на проїзд у міському транспорті, який відсьогодні працює лише для визначених столичної владою категорій містян.

Читайте такожУ Києві пасажири з спецквитками будуть оплачувати проїзд як зазвичай

Як передає кореспондент УНІАН, про це мер Києва сказав під час онлайн-прес-конференції щодо ситуації в Києві в умовах запроваджених протиепідемічних заходів та обмежень, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19).

Відео дня

«Правоохоронці та фахівці з боротьби з кіберзлочинністю вже працюють над виявленням тих ділків, які вчора оперативно розміщували оголошення про продаж спецквитків», - зазначив Кличко.

Мер Києва звернув увагу, що спецквитки на проїзд у громадському транспорті в умовах карантину дійсні при наявності у пасажира відповідного посвідчення працівника сфери з забезпечення життєдіяльності міста.

«Для тих, хто намагається намалювати спецквитки, продавати їх через Інтернет, хочу наголосити, що такий квиток діє тільки разом з пред’явленим посвідченням, яке підтверджує роботу людини в тій сфері, яка визначена для проїзду у громадському транспорті», - сказав мер.

Він повідомив, що за минулу добу Департамент транспортної інфраструктури КМДА, що забезпечує видачу спеціальних квитків, вже видав понад 225 тис. квитків за заявками підприємств та установ сфер, які визначені владою столиці.

Як повідомляв УНІАН, у Києві з 23 березня громадським транспортом зможуть користуватися лише окремі категорії громадян.

Так, громадський транспорт столиці перевозить виключно пасажирів, які їдуть на роботу на підприємства, що забезпечують критично важливі сфери життя столиці, – медпрацівників, рятувальників, правоохоронців, працівників сфери ЖКП, продуктових магазинів та аптек. Також громадським транспортом зможуть користуватися співробітники стратегічних підприємств.

Вищевказані категорії працівників зможуть користуватися громадським транспортом у Києві виключно за спеціальними перепустками.

У столиці розроблено спеціальні маршрути громадського транспорту.

Водночас кияни можуть користуватися особистим транспортом.