У київському метро з'являться нові вагони / фото УНІАН

Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалила виділення 50 млн євро на придбання рухомого складу для київського метрополітену.

Читайте такожТермін обмеження роботи метро у Києві може бути продовжено – Кличко

Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов на своїй сторінці в мережі Facebook.

Відео дня

"25 березня рада директорів ЄБРР схвалила виділення 50 млн євро на придбання рухомого складу для київського метрополітену. Нові вагони використовуватимуться на Сирецько-Печерській лінії, нова ділянка якої зв'яже центр з районом Виноградар", - написав Усов.

Він також додав, що очікується, що цей проект буде підписано до кінця другого кварталу 2020 року.

Як повідомляв УНІАН, у липні 2019 року, ЄБРР повідомив про плани виділити кредит у розмірі 50 млн євро муніципальному підприємству «Київський метрополітен» для фінансування закупівлі 50 вагонів для нової лінії метро.

20 листопада 2018 року «Київський метрополітен» уклав договір про будівництво метро на Виноградар з переможцем тендеру, проведеного в системі Prozorro, компанією «Київметробуд» на суму 5 млрд 993 млн грн.

Згідно з техніко-економічним обгрунтуванням, затверджено будівництво чотирьох станцій на новій ділянці лінії метро на Виноградар - дві з них в першій черзі будівництва і по одній станції - в другій і третій черзі (станції «Маршала Гречко» і «Виноградар»).

22 січня генеральний директор «Київметробуд» Костянтин Салій повідомив, що завершення будівельних робіт з продовження Сирецько-Печерської гілки столичного метрополітену відкладається на 8 місяців.

У рамках першої черги робіт на ділянці майже в 4 км планувалося побудувати дві станції - Мостицька та Проспект Правди - і відгалуження в бік станції Виноградар для подальшого продовження лінії. Передбачалося, що роботи триватимуть до 2021 року.

Довідка УНІАН. ЄБРР є провідним інституційним інвестором в Україні і вже взяв на себе зобов'язання щодо надання понад 14,54 млрд євро в рамках більш як 460 проектів у країні.