Ілюстрація REUTERS

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділяє української лізингової компанії "ОТП Лізинг" кредит допомоги місцевим малим і середнім підприємствам (МСП) для продовження їх діяльності, попри поточну ситуацію на ринку, викликану поширенням коронавірусу.

Читайте такожНастрої німецького бізнесу впали до мінімуму з 2009 року

Про це повідомляється в прес-релізі ЄБРР.

Відео дня

Згідно з повідомленням, наданий компанії "ОТП Лізинг" 4-річний кредит ЄБРР на суму 15 мільйонів євро буде сприяти довгостроковим лізинговими операціями з МСП по всій країні. Фінансування надається у рамках ініціативи "Кредитна лінія EU4Business-ЄБРР", яка реалізується в контексті Угоди про глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі між ЄС і Україною.

"Після прийняття Радою директорів ЄБРР рішення про надання пакету солідарної допомоги клієнтам у всіх країнах, включаючи Україну, банк не тільки продовжує свою звичайну діяльність, але й готовий збільшити обсяг допомоги у разі необхідності. Фінансування буде доступно для клієнтів "ОТПЛ" в гривні та/або євро. Кредитування в гривні захистить позичальників від валютних ризиків і буде пропонуватися з тривалішими строками погашення", - повідомляється в прес-релізі.

"Угода, яку ми підписали з нашими партнерами з "ОТП Лізинг", свідчить про те, що ми плануємо розвиток бізнесу на довгострокову перспективу. Клієнти з приватного і державного секторів, включаючи МСП, можуть повністю покладатися на нашу підтримку і гнучкість", - наводяться в релізі слова керуючого директора ЄБРР в країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроні.

За словами Патроні, мета ЄБРР - підтримати обсяг інвестицій на рекордному рівні, досягнутому у 2019 році, і використовувати ресурси в тих сферах, де їх найбільше потребують.

"Ми дуже раді, що підписали з ЄБРР вже 4 угоди на загальну суму 52 мільйони євро. Сьогоднішня угода допоможе нам профінансувати, щонайменше, 100 компаній по всій країні. Для нас це можливість збільшити нашу частку ринку в сегменті МСП, а також диверсифікувати наш портфель", - цитує прес-служба генерального директора "ОТП Лізинг" Андрія Павлушина.

Довідка УНІАН. "ОТП Лізинг" - зареєстрована в Україні компанія, яка належить банку "ОТП" (Угорщина) і працює на українському ринку понад 10 років.

ЄБРР є провідним інституційним інвестором в Україні й вже взяв на себе зобов'язання щодо надання понад 14,54 мільярда євро в рамках понад 460 проектів в країні.