Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" 27 березня виконає спецрейс за маршрутом Київ – Москва - Київ для повернення у свої країни громадян України та Російської Федерації, які внаслідок обмежувальних заходів у зв'язку з карантином не мають можливості самостійно перетнути кордон.

Читайте такожПовернення українців з-за кордону: завтра у "Бориспіль" прибудуть чергові рейсі

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

Поїзд відправиться з Києва 27 березня о 18:36, прибуде до Москви 28 березня о 10:14. У зворотному напрямку поїзд №905 відправиться з Москви 28 березня о 19:35, а прибуде до Києва 29 березня о 7:32.

Повідомляється, що квитки на ці поїзди можна купити тільки через онлайн-систему "Укрзалізниці".

Як повідомляв УНІАН, раніше "Укрзалізниця" призначила 10 швидкісних поїздів класу "Інтерсіті+" сполученням Перемишль - Київ з метою евакуації громадян України з Польщі та Чехії.

Також поїзд "4 столиці", виконав спеціальний рейс для повернення додому українців, а також громадян Білорусі та балтійських країн.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу.

Кабінет міністрів у зв'язку з поширенням коронавірусу прийняв рішення ввести в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, а також з 18 березня ввів заборону на залізничні, авіа - та автобусні міжміські та міжобласні пасажирські перевезення, а також на роботу метрополітенів. 25 березня Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження карантину до 24 квітня, а також на місяць ввів режим надзвичайної ситуації по всій країні.

У зв'язку з цим Міністерство інфраструктури організовує спецрейси, щоб всі українці змогли повернутися додому.

Читайте також: