Основне зниження цін на паливо відбулося шляхом девальвації гривні / фото УНІАН

Великі роздрібні мережі АЗС з 3 січня по 2 квітня в середньому знизили ціни на бензин і дизпаливо при перерахунку в долари на 23-24% (на 0,26 долара/літр і 0,27 долара/літр), до 0,89 долара/літр і 0,86 долара/літр відповідно.

Читайте такожЗеленський хоче знову зустрітися з керівниками мереж АЗС для зниження цін на бензин

Про це пише Enkorr з посиланням на Консалтингову групу " А-95.

Відео дня

"Преміальні мережі ОККО і WOG за цей період знизили ціни в доларовому еквіваленті на 21%, група Приват, що працює в економ-сегменті, - на 24%. Ціни на бензини і ДП в мережах Glusco, Amic і KLO опустилися на 23-26%. Максимальне зниження зафіксовано у мережі Sun Oil - 30%.

Експерти зазначають, що основне зниження цін відбулося за рахунок девальвації гривні: з початку року вона ослабла стосовно долара на 17% - з 23,68 гривні/долар до 27,75 гривні/долар.

Крім того, під впливом зовнішньої кон'юнктури, починаючи з 20-х чисел березня, роздрібні оператори почали знижувати ціни в гривні: за останній тиждень середня ціна бензинів і ДТ опустилася на 1,75 гривні/літр.

Експерти прогнозують подальше зниження цін на бензин і ДТ в роздробі, однак стримуючим фактором залишається падіння роздрібних продажів в умовах карантину в середньому на 30-40%.