Ілюстрація REUTERS

Одна з найбільших авіабудівних компаній в світі Airbus тимчасово призупиняє виробництво і складання літаків на своїх німецьких і американському заводах у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Читайте такожAirbus відзвітував про мільярдні збитки через рекордні штрафи

Про це повідомила прес-служба компанії.

Відео дня

«Airbus тимчасово призупинить виробництво і складання комерційних літаків на своїх німецьких майданчиках в Бремені й Штаде і призупиняє виробництво на своєму заводі в Мобілі, штат Алабама, США. Ці дії робляться у відповідь на декілька чинників, пов'язаних з пандемією COVID-19, включаючи різні урядові рекомендації й вимоги, які впливають на загальний потік промислового виробництва», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виробництво і складання комерційних літаків в Бремені будуть припинені з 6 квітня до 27 квітня включно, при цьому основні послуги підтримки бізнесу триватимуть.

Завод Airbus в Штаде призупинить виробництво і складання з 5 по 11 квітня включно з деякими додатковими днями паузи в наступні тижні в окремих виробничих підрозділах, а основні служби підтримки бізнесу також залишаться активними на сайті.

У місті Мобіл, пауза у виробництві починається цього тижня й, як очікується, триватиме до 29 квітня.

«Певні види діяльності будуть продовжуватися на місці, включаючи технічне обслуговування будівель, технічне обслуговування повітряних суден, безпека деяких критично важливих продуктів і робота з замовником, отримання та контроль матеріалів і компонентів, критична адміністративна підтримка та підготовка до відновлення роботи», - йдеться в повідомленні.

Також, наголошується, що протягом останніх двох тижнів Airbus призупинив виробництво і складання у Франції та Іспанії, щоб вжити необхідних заходів з охорони праці й техніки безпеки.

«Виробництво і складання у Франції поновилися з 23 березня. Виробництво комерційних літаків у Великобританії й виробництво комерційних літаків в Іспанії та Канаді були тимчасово призупинені з урахуванням останніх урядових обмежень. Airbus продовжує уважно стежити за ситуацією, що змінюється і реагувати на неї, щоб підтримувати безперервність бізнесу в глобальному промисловому потоці», - йдеться в повідомленні.

Довідка УНІАН. Airbus — одна з найбільших авіабудівних компаній у світі, утворена в кінці 1960-х років шляхом злиття декількох європейських авіавиробників. Виробляє пасажирські, вантажні й військово-транспортні літаки під маркою Airbus. Штат співробітників Airbus становить близько 50 тис. осіб і зосереджений в основному в чотирьох європейських країнах: Франція, Німеччина, Великобританія, Іспанія. Остаточна збірка продукції здійснюється на заводах компанії в містах Тулуза (Франція) і Гамбург (Німеччина).