Ілюстрація REUTERS

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" закупила 10 тисяч експрес-тестів на COVID-19 і передає їх відомчим лікарням з метою проведення попереднього тестування на коронавірус співробітників з симптомами COVID-19.

Читайте такожУсім медикам, які працюють з хворими на COVID-19, можуть почати робити тести раз на п'ять днів

Як повідомила прес-служба компанії, всі відомчі лікарні отримують по 500 експрес-тестів, а також сформовано резерв в обсязі 6 тисяч експрес-тестів.

Відео дня

"Крім цього, "Укрзалізниця" вже закупила понад 277 тисяч захисних масок і респіраторів, понад 22 тисячі літрів антисептика, а також одноразові рукавички, захисні окуляри, засоби для дезінфекції приміщень і рухомого складу тощо", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що служби закупівель структурних підрозділів "Укрзалізниці" планують придбати ще понад 1,5 мільйони масок та 50 тисяч літрів антисептика.

Також у прес-службі зазначили, що "Укрзалізниця" здійснює щоденний оперативний моніторинг захворювання залізничників ГРВІ та випадків підтвердження у співробітників COVID-19.

Станом на 16 квітня 1114 залізничників перебувають на лікарняному з ГРВІ, 50 з них - з пневмонією.

За оперативними даними компанії, серед залізничників підтверджено 33 випадки COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, з 31 березня "Укрзалізниця" запустила соціальну програму з безкоштовного перевезення медиків службовими потягами.