Ілюстрація REUTERS

За першу половину квітня компанії закупили через Prozorro 5,7 мільйона масок на майже 80 мільйонів гривень, що більше, ніж за три попередні місяці разом.

Читайте такожХроніки коронавірусу: з України намагалися вивезти понад 130 тисяч масок

Про це повідомила прес-служба Prozorro в Facebook.

Відео дня

"За першу половину квітня через Prozorro закупили більше масок ніж за попередні три місяці. З 1 по 15 квітня замовники придбали 5,7 мільйона медичних масок на 79 мільйонів гривень. Загалом з початку року через систему закупили 8,4 мільйона медичних масок на більш ніж 106 мільйонів гривень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за першу половину квітня в системі відбулося 414 тендерів на закупівлю медичних масок, тоді як у березні їх було 284, у лютому - 76, а у січні - 30.

Середня ціна медичних масок коливалася від 12 до 16,3 гривні. При цьому за найнижчою ціною (по 3 гривні) у квітні декільком замовникам маски продавало ТОВ "Фірма "Технокомплекс". Найдорожче (по 27 гривень) маски коштували Дніпровському міському управлінню справами від постачальника ТОВ "Электровектор".

"5 найбільших закупівель квітня - це 45% всіх масок, закуплених за цей період - майже 2,5 мільйона штук на більш ніж 37 мільйонів гривень", - зазначає прес-служба.

Зокрема, Харківська міська багатопрофільна лікарня №17 придбала 1 мільйон масок на 12,5 мільйона гривень у ТОВ "МК Медгруп".

Донецька залізниця купила 703 тисячі медичних масок за 10,2 мільйона гривень у ПП Волошин М. А.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Криворізької міської ради закупило 378 тисяч масок за 7,25 мільйона гривень у КП "Фармація", яке підпорядковується міській раді Кривого Рогу.

Южно-Українська АЕС закупила 200 тисяч медичних масок на 4,1 мільйона гривень у ТОВ "Пілтекс".

Центральна поліклініка Міністерства внутрішніх справ України придбала 200 тисяч медичних масок на 3,2 мільйона гривень у ТОВ "Беллавіста ТОРГ".

"Водночас у нас поповнення в списку компаній, які раптово кардинально змінили сферу своєї діяльності. Покровський гірничо-збагачувальний комбінат перепрофілювався під час епідемії на постачання масок. До карантину він був одним з найбільших у світі виробників марганцевого концентрату", - зазначає прес-служба Prozorro.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, Україна витратила майже 1,5 мільярда гривень на закупівлю засобів і послуг для боротьби з коронавірусом в країні. Найбільше на закупівлі для боротьби з COVID-19 витратили в Київській області - 427 мільйонів гривень.

29 березня Кабінет міністрів полегшив процес закупівель товарів, робіт і послуг, необхідних для подолання коронавірусної хвороби COVID-19. Тепер такі тендери можна проводити протягом 1 дня.