Фото УНИАН

Згідно з повідомленням прес-служби СБУ, відомство у взаємодії з іншими правоохоронними органами проводить на залізниці профілактичну спецоперацію "Магістраль" з метою боротьби з нелегальними перевезеннями через державний кордон України.

Зокрема, тільки з початку року СБУ відкрила одне кримінальне провадження за незаконне поводження зі зброєю, два виробництва за контрабанду наркотиків та один - за порушення порядку здійснення міжнародної передачі товарів, що підлягають державному експортному контролю.

Читайте такожВ Угорщині засуджено 13 українських контрабандистів

Крім того, правоохоронці вилучили 1200 патронів до вогнепальної зброї та майже три тисячі пачок цигарок.

Також повідомляється, що було прийнято рішення про зняття з посад 11 працівників поїзних бригад та заборонено в'їзд в Україну 54 особам, у тому числі з підробленими штампами та недійсними документами, а також складено 27 адміністративних протоколів.

СБУ оприлюднила на своєму сайті відповідний відеозапис огляду вагонів на вагонній дільниці станції Київ-Пасажирський, в ході якого правоохоронці демонтували спеціальні схованки для нелегального перевезення товарів через кордон.

Читайте такожНа Закарпатті вилучили рекордну партію контрабандних сигарет

Як повідомляв УНІАН, у січні 2016 року в митній зоні «Ягодин» під час огляду міжнародного потягу сполученням Київ-Варшава Служба безпеки України вилучила із спеціально обладнаних схованок в купе провідника дві тисячі пачок цигарок іноземного та вітчизняного виробництва, які планувалося незаконно перевезти через український кордон і реалізувати в Польщі.