У неділю, 27 грудня, балкер “Аріана”, після заправки пальним та завершення відповідних регламентних робіт, о 13:00 за київським часом вирушив на північ у напрямку попередньо визначеного порту.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Зі слів капітана Г.ВОРОНОВА, з яким керівництво МЗС підтримує постійний зв’язок, робочі механізми судна працюють в штатному режимі, стан здоров’я та настрій членів екіпажу судна нормальний,

Відео дня

Міністерство закордонних справ тримає на контролі питання графіку руху судна та його супроводу міжнародними силами до порту призначення, зазначається у повідомленні.

Прес-служба повідомила, що керівник МЗС Петро ПОРОШЕНКО особисто здійснює координацію дій дипломатичних представництв України в ряді держав світу з метою якнайшвидшого повернення моряків на батьківщину.

Про перебіг подій Департамент консульської служби МЗС поінформувала родини членів екіпажу балкера “Аріана”.

Як повідомляв УНІАН, 10 грудня судно "Аріана" було звільнене після 8 місяців перебування в полоні у піратів Сомалі. У заручниках у піратів були 24 моряки. За звільнення «Аріани» та українських громадян судновласник заплатив викуп у розмірі 2,8 млн. дол.