Поблизу Харківської міської ради розпочався мітинг працівників комунального підприємства «Міськелектротранс».
Як передає кореспондент УНІАН, зараз під стінами мерії, де триває сесія міськради, зібралися близько 400 водіїв трамваїв і тролейбусів, які вимагають виплатити зарплату. До них приєднуються також слюсарі, ремонтники, інші працівники підприємства.
Учасники акції звертаються до депутатів міської ради з вимогою включити до порядку денного питання про виділення з міського бюджету коштів на виплату заборгованості з зарплати колективу «Міськелектротрансу».
«Ми не будемо терпіти знущання і вимагаємо негайної виплати зарплат», - заявив один з промовців.
Учасники акції налаштовані рішуче і не виключають, що у випадку зволікань влади попереджувальний страйк стане безстроковою акцією протесту.
Як повідомляв УНІАН, сьогодні у Харкові третій день на маршрути міста не вийшли трамваї і тролейбуси - міський електротранспорт не працює у зв’язку зі страйком водіїв і кондукторів. Загалом на лінії не вийшли 358 одиниць пасажирського транспорту - 162 тролейбуси і 196 трамваїв. Страйкарі, а це близько 700 водіїв і кондукторів, вимагають негайної виплати зарплат.
На мітингу у перший день страйку, 20 грудня, страйкарі висунули 6 вимог: повна виплата зарплати, створення із залученням депутатів міськради комісії для розгляду ситуації на підприємстві, негайне - до повного з’ясування обставин - припинення реорганізації «Міськелектротрансу» в нове підприємство «Харківпас», проведення у кожному депо зборів для перевиборів керівників профспілкових комітетів, негайне припинення демонтажу трамвайних колій і скорочення у Харкові пасажирських маршрутів.
За даними профкому підприємства, загальна сума боргу працівникам становить 22,4 млн. грн., і зарплату не виплачують з серпня 2010 року.