Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування суб’єктів індустрії програмної продукції».

За ухвалення закону в цілому проголосували 262 народних депутата із 409 зареєстрованих у сесійній залі.

Закон передбачає, що тимчасово, з 1 січня 2013 року до 1 січня 2023 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання програмної продукції, створеної в результаті здійснення економічної діяльності.

Відео дня

Платники податку ведуть окремий облік доходів та витрат, пов’язаних з отриманням прибутку від здійснення видів економічної діяльності. При цьому до складу витрат таких платників податку, пов’язаних з отриманням прибутку, що оподатковується, не включаються витрати, пов’язані з отриманням прибутку від іншої діяльності.

Суб’єктом індустрії програмної продукції вважається суб’єкт господарювання, який протягом попередніх чотирьох послідовних звітних (податкових) кварталів сукупно одночасно відповідає таким критеріям:

питома вага доходів суб’єкта від здійснення видів економічної діяльності становить не менш як 70% доходів від усіх видів економічної діяльності з реалізації товарів, виконання робіт, надання послуг;

первісна вартість основних засобів та/або нематеріальних активів суб’єкта перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня звітного (податкового) року;

у суб'єкта відсутній податковий борг;

щодо суб’єкта судом не прийнято постанови про визнання боржника банкрутом відповідно до Закону “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.