Злітно-посадкова смуга та перон аеропорту "Полтава" цього року будуть повністю оновлені за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", що дозволить приймати середньомагістральні літаки типу Boeing 737 та Airbus A320.

На реконструкцію аеродрому Полтавська ОДА вже оголосила тендер, повідомляє avianews.com.

Відео дня

Вартість робіт оцінюється у 1,54 млрд грн. Сам конкурс пройде 14 березня, і при виборі підрядника враховуватиметься не лише запропонована вартість, а й термін реалізації.

За планом, повна реконструкція злітно-посадкової смуги, руліжних доріжок та перону має завершитись до кінця 2022 року.

Хоча будівлю аеровокзалу було реконструйовано ще у 2018 році, через стан ЗПС аеропорт наразі може обслуговувати лише невеликі літаки місцевої школи авіації.

Згідно з тендерною документацією, довжина нової смуги з бетону завтовшки 20 см становитиме 2550 метрів, а ширину буде збільшено з 42 до 45 метрів. Новий перон зможе розміщувати одночасно 5 середньомагістральних літаків, які є найпоширенішими серед міжнародних лоукостерів та українських авіакомпаній.

Аеропорт "Полтава" увійшов до числа 16 регіональних аеропортів, які відновлюються в межах "Великого будівництва".

Нагадаємо, ініціатор програми "Велике будівництво", Президент Володимир Зеленський раніше повідомив про створення в Україні національного авіаперевізника UNA. Перший політ авіакомпанія має здійснити вже цього року.