Аеропорт Вінниці отримав перший транш на реконструкцію у рамках держпрограми / facebook.com/borzov.s.s

Для початку робіт з реконструкції аеропорту у Вінниці з державного бюджету надійшов перший транш у розмірі 13 млн гривень. Відновлювальні роботи у вінницькому аеропорту будуть проводитися у рамках програми Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Всього у 2021 році на реконструкцію аеропорту буде перераховано 135 млн гривень. Цей обсяг підрядник зможе освоїти до кінця року. Загальна ж вартість робіт оцінюється в розмірі понад 604 млн гривень.

Відео дня

"Потенціал аеропорту "Вінниця" достатньо великий – це єдиний функціонуючий міжнародний аеропорт Центральної України (немає інших сертифікованих та функціонуючих аеропортів в радіусі понад 150км)", - написав голова ОДА.

Крім того, що аеропорт Вінниці зможе обслуговувати 10 сусідніх областей, його послугами зможуть користуватися також мешканці північних районів Республіки Молдова.

Необхідність проведення реконструкції аеропорту пов'язана з його поточним технічним станом, що не відповідає потенційно можливим навантаженням. Сьогодні на злітно-посадковій смузі можна проводити не більше 14 злітно-посадкових операцій на тиждень літаків класу Boeing 737-800 та Airbus-320, а застаріле аеродромне обладнання за своїми характеристиками не відповідає сучасним вимогам міжнародних авіакомпаній.

В ході реконструкції аеродрому та аеропорту буде проведено повну заміну всього обладнання.

Аеропорт "Вінниця" є власністю Міноборони і використовується як громадянською, так і військовою авіацією, в тому числі для спільних програм Україна-НАТО.

Побудова розгалуженої мережі доступного і комфортного внутрішнього авіасполучення є однією зі складових програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Раніше повідомлялося, що в Україні наразі на різних стадіях реконструкції перебувають 10 регіональних аеропортів