Першою моделлю нового бренду стане середньорозмірний кросовер IONIQ 5 / фото Hyundai

Корейському автовиробникові Hyundai настільки сподобалося найменування автомобіля IONIQ, що він вирішив перетворити це позначення на повноцінний електромобільний бренд.

Читайте такожПродажі електрокарів в Україні зросли на третину

Про це повідомляє портал ITC.ua .

"Цікаво, що існуюча однойменна модель не буде ставитися до нового бренду, зате в найближчі чотири роки в рамках бренду вийде одразу три нові електромобілі", - йдеться в повідомленні.

У компанії нагадали, що термін IONIQ був утворений в результаті злиття слів "ion" ("іон") і "unique" ("унікальний"), вперше його використовували у 2016 році в якості назви нового гібрида/електромобіля. Електромобілі в рамках нового бренду виходитимуть з цифровими позначеннями, при цьому парні номери будуть використовуватися для седанів, непарні - для кросоверів.

Відзначається, що першою моделлю бренду IONIQ стане середньорозмірний кросовер IONIQ 5, який буде представлений на початку 2021 року. В основу цього електромобіля ліг ретро-концепт "45", анонсований на Франкфуртському автосалоні 2019 року. Наступного року на ринок вийде седан IONIQ 6, побудований на базі ще одного ретро-концепту Hyundai Prophecy. У 2022 році представлений великий кросовер IONIQ 7, виконаний в тій самій стилістиці, що й Prophecy.

"Дизайн всіх електромобілів IONIQ буде побудований на єдиній концепції" Цінність поза часом "(Timeless Value), тобто для натхнення будуть використовуватися ретро-мотиви в футуристичній обробці, оскільки мова йде про" автомобілі майбутнього". Всі електромобілі бренду будуть засновані на базі єдиної модульної платформи E-GMP ", - підкреслює видання.

Нагадаємо, що раніше концерн Hyundai Motor Group оголосив про плани в рамках "Стратегії 2025" продати 1 мільйон електромобілів на акумуляторних батареях до 2025 року і стати одним з лідерів світового ринку електромобілів з часткою 10%. Наразі компанія може похвалитися відміткою в 100 тисяч проданих електрокросоверів Hyundai Kona Electric.

фото Hyundai