Рішення було прийнято на засіданні Кабміну / Ілюстрація REUTERS

В Україні вводиться цілодобовий ваговий контроль вантажівок.

Таке рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів України. Про це повідомив представник уряду в ВР Василь Мокан у Facebook.

Читайте такожЗеленський залучив до контролю за вантажоперевезення СБУ та Нацполіцію

Відео дня

«Уряд прийняв проект розпорядження "Про заходи щодо недопущення руйнування автомобільних доріг". Йдеться про введення цілодобового вагового контролю транспортних засобів "Укртрансбезпекою" спільно з Нацполіцією, СБУ, "Укравтодором" та місцевими органами виконавчої влади», - написав Мокан.

За його словами, окрім загальних заходів габаритно-вагового контролю, заплановано закупити відповідне обладнання і відремонтувати наявні спеціально обладнані місця здійснення габаритно-вагового контролю.

Скріншот з Facebook

Відеофіксація порушень

З 1 червня в Україні запрацювали перші відеокамери системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Камери встановлені в Києві та на автомагістралях Київської області виключно в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

Боротьба Зеленського з перевантаженням

  • 23 червня 2020 року президент України Володимир Зеленський вирішив звернутися до далекобійників з попередженням щодо штрафів за перевантажені фури.
  • 26 червня 2020 року Зеленський зазначив, що за дотриманням габаритно-вагових норм при завантаженні транспортних засобів на українських дорогах буде стежити Нацполіція та Служба безпеки України.
  • За одну добу, 2 липня, інспектори "Укртрансбезпеки" перевірили 6598 вантажних транспортних засобів та нарахували понад 54 тис. євро плати за перевантаження.
  • 9 липня 2020 на Євросоюзі затвердили нові вимоги до оплати праці далекобійників і умови для відпочинку водіїв вантажівок.
  • 19 серпня 2020 року Зеленський поставив завдання провести перезавантаження «Укртрансбезпеки», а також заявив, що в Україні необхідно впровадити автоматичну систему фіксації вантажів, що перевозяться.