Найбільша будівельна компанія США вже цього року почне 'Велике будівництво' Київської обхідної дороги

Будівництво першої ділянки Київської обхідної дороги, яке розпочнеться вже цього року у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", здійснюватиме найбільша будівельна компанія США — Bechtel Overseas Corporation.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"Як і обіцяли, вже цього року розпочинаємо реалізацію проекту Київської обхідної дороги. На відкритому міжнародному експериментальному конкурсі на будівництво першої ділянки КОД перемогла найбільша будівельна компанія США — Bechtel Overseas Corporation", - зазначив він.

Відео дня

Кубраков розповів, що саме Bechtel будувала дамбу Гувера, систему метрополітену в Сан-Франциско, Афінах, Ер-Ріяді. "ЇЇ ефективний менеджмент відіграв критичну роль в успішному завершенні будівництва Євротунелю під протокою Ла-Манш, а також нового безпечного конфайнменту на території Чорнобильської АЕС", - додав він.

"Вже у 2022 році ми нарешті розпочинаємо масштабний процес капітального ремонту судноплавних шлюзів на Дніпрі, зокрема Київського, Каховського, Кременчуцького Середньодніпровського та Запорізького. Це конкретні рішення, які дозволять відродити судноплавний потенціал головний річки країни", - розповів очільник Мінінфраструктури.

Цього року у межах програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" також планується одна із наймасштабніших за часи Незалежності закупівель нового рухомого складу для Укрзалізниці. "Це сучасний і комфортний рухомий склад українського виробництва, на кшталт того, яким вже користуються пасажири рейсу Київ — Ужгород. Паралельно триває процес закупівлі рухомого складу для проекту Kyiv City Express", - додав міністр.

"Незалежність — це не лише політичний вимір. Нас як успішну самостійну країну визначає наявність власної сучасної транспортної, енергетичної, інформаційної інфраструктури. Президентські проєкти "Велике будівництво", "Енергетична Незалежність", "Дія" — усе це конкретні кроки до розбудови нової європейської країни. Країни, де люди мислять не лише планами, але й результатами", - підкреслив Кубраков.

Нагадаємо, заступник керівника Офісу Президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко повідомив, що у межах програми Володимира Зеленського цьогоріч буде реалізовано 715 об’єктів у 24 областях України.