Єдиною державою, яка заборонила білоруським авіакомпаніям транзит через свою територію, є Фінляндія / фото УНІАН Володимир Гонтар

Шість держав, а саме Україна, Франція, Великобританія, Канада, Литва та Латвія, припинили авіасполучення з Білоруссю і заборонили своїм авіакомпаніям транзит над її територією.

Про це повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожУкраїна повністю припиняє авіасполучення з Білоруссю

Відео дня

"6 держав: Україна, Франція, Великобританія, Канада, Литва, Латвія, заборонили власним авіакомпаніям транзит над територією Білорусі, а також здійснювати рейси між країнами», - сказано в повідомленні.

Також прес-служба повідомила, що єдиною державою, яка заборонила білоруським авіакомпаніям транзит через свою територію, є Фінляндія.

Примусова посадка літака Ryanair в Мінську 

  • 23 травня Білорусь підняла винищувачі, щоб посадити в Мінську літак Ryanair, яким з Афін до Вільнюса летів засновник Опозиційного телеграм-каналу NEXTA Роман Протасевич.
  • Причиною екстреної посадки став нібито сигнал про мінування. Літак примусили сісти в Мінську по команді білоруських диспетчерів, попри те, що відстань до Вільнюса було значно менше. Лайнер перевірили, вибухівку не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.
  • Після посадки літака Протасевича і його дівчину затримали. Протасевичу на батьківщині загрожує смертна кара.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідувати міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).
  • Україна з 00:00 26 травня припинила авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям і літакам заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь. Таке рішення ухвалив уряд 25 травня через ситуацію з примусовою посадкою літака компанії Ryanair в Мінську.
  • 27 травня 2021 року з'явилася інформація про те, що Білорусь зажадала від літака Ryanair сідати в Мінську ще до того, як отримала лист про "бомбу".