фото УНІАН

Шевченківський райсуд Києва визнав відсутність державних інтересів в справі «Мотор Січі».

Про це повідомляє Delo.ua, відзначаючи: рішення було не тільки прийнято суддею Щэбуняєвою під час засідання 14 серпня, в рамках якого мало бути розглянуто клопотання про скасування арешту акцій підприємства, але підтримано стороною обвинувачення.

Так, під час дебатів представники інвестора «Мотор Січі» заявили про необхідність забезпечення максимальної відкритості та прозорості процесу за допомогою надання Президенту, Прем'єр-міністру, Секретарю РНБО, АМКУ та ін., «Хто протягом останнього тижня висловили свою позицію щодо захисту інтересів держави в АТ «Мотор Січ». У зв'язку з цим вони подали клопотання про виклик в судове засідання представників вищевказаних держорганів.

Відео дня

«Однак суддею Щебуняєвою було відмовлено в задоволенні даного клопотання - оскільки зазначені державні органи не мають безпосереднього відношення до «Мотор Січі» та державні інтереси в рамках даної кримінальної справи незачеплені. Аналогічної позиції дотримувався і прокурор», - повідомляє видання.

Зважаючи на це, акцентує Delo.ua, представник інвестора засумнівався в об'єктивності судді - «Вважаючи такі дії упередженими» - і змушений був заявити відвід суду.

У зв'язку з цим засідання було перенесено на 25 серпня 2020 року.