фото Facebook/Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА

У Тульчині Вінницької області добігають кінця відновлювальні роботи на площі перед Палацом Потоцьких, що є одним з найбільших туристичних магнітів регіону. Реконструкція території, прилеглої до Палацу, проводиться в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Про хід робіт повідомив голова Вінницької ОДА Сергій Борзов у Facebook.

Проєкт реконструкції та благоустрою території Палацу був розроблений у 2018 році. Цього року до проєкту було додано продовження реконструкції огорожі території Палацу до в'їзної арки.

Відео дня
фото Facebook/Сергій Борзов - голова Вінницької ОДА

Підрядник вже демонтував стару огорожу і зараз встановлює конструкції для нової. Вона буде мати такий же вигляд, як і за часів Потоцьких. Для цього ковані секції, що збереглися, будуть реставровані, а також виготовлені нові, за зразком старовинних.

На площі перед Палацом вже висаджено понад 2,3 тисячі рослин, серед яких самшит і троянди. Загальна готовність робіт на сьогодні оцінюється на рівні 80%. Повністю реконструкцію території Палацу Потоцьких планується завершити до кінця року.

Нагадаємо, в ході "Великої реставрації", що стартувала цього року в межах "Великого будівництва" Володимира Зеленського, протягом трьох років в Україні планується відновити близько 150 об'єктів, що становлять культурну та історичну цінність.