Ілюстрація REUTERS

«Укрзалізниця» завершила операцію з реструктуризації боргу на суму близько $200 млн перед «Сбербанком», що підлягає погашенню до 31 липня 2020 року.

Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

Читайте такожУЗ відкриває продажу квитків ще на п'ять поїздів

Відео дня

Підписання угоди відбулося після прийняття Нацбанком рішення про умови реструктуризації.

Реструктуризація

Борг «Укрзалізниці»реструктуризовано на строк до трьох років з можливістю дострокового погашення.

Компанія планує подальше рефінансування боргу з міжнародного ринку капіталів або від одного з українських банків.

Хронологія подій

  • 28 березня 2017 року російський банк «Сбербанк» оголосив про укладення юридично зобов'язуючого договору про продаж ПАТ «Сбербанк» (Україна). Мажоритарним акціонером нового консорціуму став громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв і  білоруська компанія, що належить йому.
  • Вже наступного дня, 29 березня 2017 року, з'явилася інформація про те, що українська "дочка" російського "Сбербанку" після продажу консорціуму латвійського Norvik Banka і компанії Саїда Гуцерієва змінить назву. Про це заявив власник Norvik Banka Григорій Гусельников.
  • Тоді ж з'явилася інформація про те, що українську "дочку" російського "Сбербанку" продадуть приблизно за $130 мільйонів. Переговори з цими інвесторами «Сбербанк» вів з кінця 2016 року. Початково обговорювалася значно вища сума угоди, але санкції, введені президентом України відносно російських банків в середині березня, значно скоригували ситуацію.
  • Центробанк РФ продав російський «Сбербанк» Міністерства фінансів Росії. Нацбанк України заявив, що ця угода викликала зміну власника української «дочки» — і це відбулося з порушенням українського законодавства.