Популярністю користується сполучення між обласними центрами / фото УНІАН Володимир Гонтар

Акціонерна компанія "Укрзалізниця" з початку року перевезла в пасажирських поїздах внутрішнього сполучення майже 12 млн пасажирів, з них 3,9 млн - в літні місяці.

Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці"»

Читайте також"Укрзалізниця" незабаром отримає 18 пасажирських вагонів українського виробництва

Відео дня

За інформацією прес-служби, найпопулярнішими напрямками залишилося сполучення між обласними центрами.

Так, з початку року в напрямку Київ - Харків - Київ перевезено 498,9 тис. пасажирів, Київ - Львів - Київ-437,7 тис., Київ - Дніпро - Київ - 388,9 тис., Київ - Одеса - Київ - 295,7 тис.

"Поїздами приміського сполучення скористалися 33 млн громадян. На сьогодні в Україні курсують 842 приміських і 72 пари пасажирських поїздів. 5 пар сезонних поїздів завершили курсування", - йдеться в повідомленні.

Скріншот uz.gov.ua

"Укрзалізниця" та обсяг перевезень

"Укрзалізниця" - акціонерне товариство, 100% акцій якого належать державі. Компанія входить до переліку держпідприємств, які не підлягають приватизації. Українська залізниця забезпечує 82% вантажних і близько 50% пасажирських перевезень, здійснюваних усіма видами транспорту. За обсягами вантажних перевезень українська залізниця займає четверте місце на Євразійському континенті, поступаючись тільки залізницям Китаю, Росії та Індії.

Нові карантинні зони

  • З 14 серпня в Києві, який потрапив у "жовту" зону, посилили карантинні обмеження.
  • З 17 серпня 2020 року в Україні почало діяти нове епідемічне зонування. Зокрема, до "червоної" зони віднесено: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області; Кіцманський район Чернівецької області.
  • Через епідемічну ситуацію в країні на станціях Самбір, Дубно та Клевань з 17 серпня здійснюється тільки висадка пасажирів без посадки.
  • З 24 серпня 2020 року "Укрзалізниця" змінила маршрути та закрила продаж квитків на деяких станціях.
  • 11 вересня 2020 року "Укрзалізниця" закрила продаж квитків ще на шести станціях.
  • З 14 вересня "Укрзалізниця" закрила продаж квитків із залізничних станцій Ніжин, Носівка, Волочиськ, Чоп, Ларга, Славута-1.