Білоруський рейс приносив аеропорту 10% пасажиропотоку / фото УНІАН Володимир Гонтар

Міжнародний аеропорт "Київ" імені Сікорського підтримує рішення уряду України про припинення авіасполучення з Білоруссю, але відзначає його негативні економічні наслідки для аеропорту.

Про це повідомив голова ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевський в ефірі одного з телеканалів.

Відео дня

Читайте такожУкраїна припиняє авіасполучення з Білоруссю з 26 травня

"Ми підтримуємо рішення уряду... Але з точки зору аеропорту і бізнесу - це велика втрата. Білоруський рейс приносив аеропорту "Київ", який зараз переживає не дуже легкі часи, десь 10% пасажиропотоку, відповідно 10% доходів", - сказав він.

За його словами, від припинення авіасполучення з Білоруссю аеропорт втратить близько 400-500 пасажирів на добу.

Костржевський зазначив, що держава в цій ситуації має подумати над тим, щоб запропонувати аеропортам, які постраждали від припинення авіасполучення, певну компенсацію.

Авіасполучення з Білоруссю

  • Україна з 00:00 26 травня припиняє авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям і літакам буде заборонено виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь.
  • 23 травня в аеропорту "Мінськ" екстрено приземлився літак компанії Ryanair, що прямував за маршрутом Афіни-Вільнюс. Причиною екстреної посадки став сигнал про мінування. Літак перевірили, бомбу не знайшли, а всіх пасажирів відправили на повторний огляд.
  • Після посадки влада країни затримала засновника Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича, який знаходився на борту літака.
  • Відразу ж з'явилася інформація про те, що Лукашенко на перехоплення лайнера Ryanair з екс-головним редактором NEXTA на борту вислав винищувач Міг-29.
  • Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська зазначила, що "цілком очевидно, що це операція спецслужб із захоплення літака - заради того, щоб затримати активіста і блогера Протасевича".
  • Того ж дня Міноборони Білорусі підтвердило перехоплення лайнера Ryanair за допомогою винищувача.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).
  • Ряд європейських країн заявили про можливе введення санкцій проти Білорусі за даний інцидент. Крім того, деякі авіакомпанії негайно припинили використання повітряного простору Білорусі.