Ілюстративне фото УНІАН

У селі Красна Поляна і дачному кооперативі "Вогник" при будівництві та ремонті доріг використовують передані на безкоштовній основі "Метінвестом" металургійні шлаки. Таким чином вирішуються одразу два завдання: на підприємствах зменшуються обсяги зберігається вторсировини, а селища отримують хороші дороги.

Так, в згадані населені пункти для відновлення доріг громадам відвантажено 8 тисяч тонн шлаку.

З використанням шлаків у Сартанській селищній раді вирішили облаштувати ґрунтову дорогу протяжністю 1,5 км та шириною 5,5 м, що веде до дачного кооперативу "Вогник". І на дану ділянку вже відвантажили 3 тисячі тонн шлаку, в планах - направити туди ще 2 тис.т металургійної вторсировини.

Відео дня

Читайте такожВ "Укравтодорі" заявили, що для "великого будівництва" потрібно 150 тисяч нових працівниківПерший етап роботи з відновлення проїжджої частини до дачного кооперативу планують завершити 19 березня, через тиждень при необхідності буде організована фінальна підсипка шлаків.

Також у березні в селі Красна Поляна 3 тисячами тонн шлаків відсипали 2,5 км доріг трьома вулицями. Це найскладніші ділянки - вулиці, які розташовані в низинах, під час дощів і танення снігу вони ставали непроїзними.